De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Perspectief op een werkgebied

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Perspectief op een werkgebied

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit rapport is een verslag van een onderzoek naar de mate waarin de discrepanties tussen het formeel werkgebied en het materieel werkgebied van de Centrumraad invloed hebben op haar strategie.
Middels een uitgebreide documentenanalyse en een aantal interviews met personen binnen de Centrumraad en de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam is er getracht aan de benodigde onderzoeksgegevens te komen. Tevens is er een theoretisch model gepresenteerd om deze onderzoeksgegevens uiteindelijk aan te kunnen toetsen.
De geïdentificeerde discrepanties tussen het formeel en het materieel werkgebied brengen een aantal tekortkomingen in relatie tot het theoretisch model met zich mee. Het model gaat uit van een aantal stappen die dienen te worden doorlopen om te kunnen komen tot goed gefundeerde strategie.
De beschreven tekortkomingen dragen het risico met zich mee dat zij een negatief effect zullen hebben op het realiseren van de strategische doelstellingen. Er worden dan ook aanbevelingen gedaan om dit risico in te kunnen perken.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Inholland
InstituutDomein Management, Finance en Recht
Datum2009-07-17
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk