De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een passend (ant)woord: De kracht van Synchroon Beeldcoachen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Een passend (ant)woord: De kracht van Synchroon Beeldcoachen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor iedere leerkracht is het een uitdaging om een positieve relatie met leerlingen met gedragsproblemen op te bouwen. Deze leerlingen zijn gebaat bij een leerkracht die positieve aandacht kan geven en hiermee kan functioneren als een bron van steun en stabiliteit. Hierdoor ontwikkelen leerlingen met gedragsproblemen zich in sociaal-emotioneel en cognitief opzicht beter dan wanneer zij op de basisschool conflictueuze relaties met leerkrachten hebben.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat leerkrachten die pedagogisch sensitief zijn, een positieve relatie met leerlingen met gedragsproblemen op kunnen bouwen. Een nieuwe methode om dit te verwezenlijken is Multi Method Coaching (MMC). Deze coachingsmethode wordt binnen het lectoraat - in samenwerking met Frans en Bart Faber van V & F Onderwijs Consult - volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten ontwikkeld. MMC ondersteunt leraren in de omgang met en het lesgeven aan leerlingen met gedragsproblemen door hun pedagogische sensitiviteit te versterken.

MMC bestaat uit een reflectietraining en synchroon beeldcoachen (een combinatie van beeldcoachen en coaching met het oortje). Leerkrachten die meedoen aan MMC werken een schooljaar samen met een coach om hun pedagogische sensitiviteit te versterken. Coaches worden in deze methodiek getraind.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Inholland
InstituutDomein Onderwijs, Leren en Levensbeschouwing
LectoraatGrootstedelijk Onderwijs & Jeugdbeleid
Jaar2012
TypeRapport
TaalOnbekend

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk