De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onderzoek naar de vragen van MKB Rotterdam

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onderzoek naar de vragen van MKB Rotterdam

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderwerp van de scriptie heeft betrekking op kennisdelen tussen het MKB en het HBO.

De aanleiding tot het doen van een onderzoek naar dit onderwerp is, het feit dat het MKB nauwelijks de kennisbronnen die er in het HBO zijn gebruiken. Vaak kost dit de ondernemer te veel tijd en is de drempel om het te gaan zoeken te hoog, of past de inhoud niet bij de vraag. Om de kennis uit de HBO Kennisbank te ontsluiten voor het MKB is het van belang om te onderzoeken waar de vragen van het MKB liggen.

Uiteindelijk wordt er beoogd, om aan de vragen van het MKB vanuit de bestaande kennisbronnen te voldoen. Dit wordt bereikt door het te onderzoeken hoe de kenniscirculatie momenteel plaatsvindt tussen het MKB en het HBO, het in kaart brengen van de vragen van het MKB Rotterdam, het trekken van een conclusie hieruit en hier aanbevelingen voor te formuleren.

De scriptie bestaat uit de volgende delen.
In eerste instantie wordt het MKB Rotterdam beschreven (hoofdstuk 4). Daarna wordt het kennisdelen tussen het MKB en het HBO beschreven (hoofdstuk 5). Vervolgens worden de resultaten naar de vragen van het MKB uit de desk research en de resultaten naar de vragen van het MKB ui de field research beschreven (hoofdstuk 6). Daarna wordt de conclusie beschreven (hoofdstuk 7). Tot slot worden de aanbevelingen geformuleerd (hoofdstuk 8).

Toon meer
OrganisatieHogeschool Inholland
InstituutDomein Management, Finance en Recht
LectoraatDigital World
Intellectual Capital
Datum2009-05-29
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk