Voor bedrijven

De HBO Kennisbank biedt toegang tot kennisproducten (onderzoeksresultaten en afstudeerwerken) van hogescholen en kan daardoor een belangrijke inspiratiebron zijn voor onderwijs, beroeps- en bedrijfsleven en de maatschappij in bredere zin.

Bijdragen vanuit de beroepspraktijk

De beroepspraktijk kan een belangrijke bijdrage leveren aan het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten door toestemming te verlenen om resultaten van stages of studentenonderzoek te publiceren op de HBO Kennisbank. Indien nodig kunnen de resultaten geanonimiseerd worden. U kunt hierover afspraken maken met de studiebegeleider of de student die bij u stage loopt of onderzoek doet.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inzet van de HBO Kennisbank in het bedrijfsleven kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de hogeschool.

Hoe kan ik de HBO Kennisbank integreren in mijn digitale (werk- en leer)omgeving?

Als je de HBO Kennisbank altijd binnen handbereik wil hebben, kun je gebruik maken van de HBO Kennisbank Widget. De widget is een handige tool voor wie de HBO Kennisbank wil toevoegen aan een eigen digitale omgeving. Dit kan bijvoorbeeld een intranet van een hogeschool zijn, een persoonlijke blog of Facebook-pagina, of de digitale werk- en leeromgeving. Klik hieronder op de knop 'Get Widget' om de installatie te starten.