Voor studenten

Als student kun je zelf afstudeerverslagen op de HBO Kennisbank beschikbaar stellen, maar ook inspiratie opdoen en relevante bronnen vinden (artikelen, onderzoeksrapporten, afstudeerwerken) voor studie of onderzoek.

Waar kan ik mijn publicatie aanbieden?

Voor het beschikbaar stellen van je eigen afstudeerwerk op de HBO Kennisbank dien je je afstudeerwerk aan te bieden aan je hogeschool. Voorwaarde daarbij is wel toestemming van je afstudeerbedrijf en ook dient je hogeschool deel te nemen aan de HBO Kennisbank. Of dat zo is, zie je in het overzicht van deelnemende hogescholen. Het aanbieden van materialen kan veelal via het secretariaat van je opleiding of via de bibliotheek van je hogeschool. Voor specifieke informatie hierover kun je contact opnemen met de contactpersoon van je hogeschool.

Hoe kan ik de rechten waaronder ik mijn publicatie beschikbaar stel veranderen?

De publicaties die getoond worden op de HBO Kennisbank zijn opgeslagen in repositories (digitale bewaarplaatsen) van de hogescholen. Je kunt de rechten waaronder je je publicatie beschikbaar stelt ook na plaatsing op de HBO Kennisbank nog wijzigen (bijvoorbeeld van ‘alle rechten voorbehouden’ naar een 'Creative Commons licentie'). Neem hiervoor contact op met de contactpersoon van je hogeschool. Bij deze contactpersoon kun je ook terecht als je jouw toestemming tot beschikbaarstelling zou willen intrekken. Je publicatie wordt daarna niet langer aangeboden via de HBO Kennisbank.

Hoe kan ik de HBO Kennisbank integreren in mijn digitale (werk- en leer)omgeving?

Als je de HBO Kennisbank altijd binnen handbereik wil hebben, kun je gebruik maken van de HBO Kennisbank Widget. De widget is een handige tool voor wie de HBO Kennisbank wil toevoegen aan een eigen digitale omgeving. Dit kan bijvoorbeeld een intranet van een hogeschool zijn, een persoonlijke blog of Facebook-pagina, of de digitale werk- en leeromgeving. Klik hieronder op de knop 'Get Widget' om de installatie te starten.