Details

Titel

Wetenschap en techniek op de basisschool

Auteur
Oosterheert, Ida; Keulen, Hanno van (lector)
Organisatie
Fontys Hogescholen
Rubriek
Opvoeding & Onderwijs
Techniek
Trefwoorden
pabo, basisonderwijs, wetenschap en techniek, didactiek, onderzoekend en ontwerpend leren
Samenvatting

Wetenschap en techniek op de basisschool maakt duidelijk hoe (aanstaande) leerkrachten kinderen kunnen helpen zich te oriƫnteren op zichzelf en de wereld binnen het domein van wetenschap en techniek. Het is geschreven voor pabo-studenten, leraren basisonderwijs en iedereen die betrokken is bij actuele ontwikkelingen in dit domein. Het boek sluit aan bij het 'Masterplan Ruimte voor Talent - Ruimte voor Wetenschap en Techniek'. Wetenschap en techniek op de basisschool gaat in op de volgende vragen: Waarom is wetenschap en techniek belangrijk? Wat is de inhoud van het domein wetenschap en techniek? Wat onderzoekend en ontwerpend leren? Hoe herken en beoordeel je leerresultaten bij kinderen? Hoe kun je zelf onderwijs ontwikkelen over wetenschap en techniek? Hoe kun je leerlingen stimuleren leerzame gesprekken met elkaar te voeren? Hoe ga je om met diversiteit? Hoe kun je wetenschap en techniek integreren met andere vakken?

Soort object
Boek
Taal
Nederlands
Datum
2011
Plaats
Groningen
Uitgever
Noordhoff
Waardering
3 Sterren (1)
ISBN
978-90-01-79716-4
Rechten
Restricted Access
Deel dit document
Share

Waardeer

Vooraf:

De HBO Kennisbank geeft gebruikers de mogelijkheid om te reageren op de inhoud van de website met als doel het stimuleren van en het uitwisselen en voortbouwen op kennis. De HBO Kennisbank behoudt zich het recht voor om teksten op de site aan te passen of te verwijderen.

Het adres wordt niet weergegeven
Geef een waardering *
Neem de code over
* Verplichte velden

Reacties

Peter van Rees

(2 jaren geleden)

L.s.,

De fulltext-link bij deze publicatie (http://tiny.cc/gv9ab) loopt nu dood op domein tiny.cc. Kunt u dit aanpassen naar een link die wel fulltext oplevert?

Graag verneem ik uw reactie,
m.v.g.,
Peter van Rees (UB Groningen)

3 Sterren Markeren als spam