Details

Titel

Veiligheidsmanagementsysteem 'Een nieuw kwaliteitssysteem binnen de zorg'

Documenten
Auteur
Blanken, Sophie den (student)
Organisatie
Haagse Hogeschool
Instituut
FM Facility Management
Rubriek
Economie & Management
Trefwoorden
Veiligheidsmanagementsystemen, Prestatie-indicatoren, Zorginstellingen, Kwaliteitssystemen, Risicomanagement, Facility management
Samenvatting

Onderzoek naar de wijze waarop invulling kan worden gegeven aan de 9 prestatieindicatoren van het veiligheidsmanagementsysteem voor de afdeling Medische Instrumentatie (MI) van het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) en welke consequenties deze invulling met zich meebrengt voor de medewerkers en de afdeling MI. Onderzoeksvraag is: Op welke wijze kan het beste invulling gegeven worden aan de voorgeschreven prestatie-indicatoren van het veiligheidsmanagementsysteem, die voor de afdeling Medische Instrumentatie gelden, en welke consequenties hebben de geselecteerde prestatie-indicatoren voor deze afdeling en de medewerkers? Achterliggende doelstelling is de patiëntveiligheid binnen zorginstellingen te verbeteren en fouten te reduceren tot nul. Belangrijkste conclusies zijn dat er ten aanzien van veiligheid geen missie is geformuleerd, samenwerking is opgezet in de vorm van A12-verband om het VMS te gaan invoeren en dat procedures moeten worden (her)schreven. Aanbevolen wordt om een tweede persoon aan te nemen voor het schrijven van de procedures en het formuleren van een missie. De conclusies en aanbevelingen bevinden zich op strategisch, tactisch en operationeel niveau en zijn ontstaan na analyse van de huidige situatie en door het uitvoeren van in- en extern onderzoek.

Soort object
Bachelorscriptie
Taal
Nederlands
Datum
2009
Begeleider
Harlaar-Oostveen, M.C.Th.
Instelling
Medisch Centrum Haaglanden
Waardering
0 Sterren (0)
Formaat
application/pdf
Rechten
Restricted Access
Deel dit document
Share

Waardeer

Vooraf:

De HBO Kennisbank geeft gebruikers de mogelijkheid om te reageren op de inhoud van de website met als doel het stimuleren van en het uitwisselen en voortbouwen op kennis. De HBO Kennisbank behoudt zich het recht voor om teksten op de site aan te passen of te verwijderen.

Het adres wordt niet weergegeven
Geef een waardering *
Neem de code over
* Verplichte velden