De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Buitenste Binnen

Thesis

Open access

Buitenste Binnen

Thesis

Open access

Samenvatting

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Staatsbosbeheer. Er is onderzoek gedaan naar de mogelijke technologieën die toegepast kunnen worden in de inrichting, om hiermee een beleving van de natuur te creëren bij de bezoekers.
Op basis van het onderzoek is er antwoord gegeven op de hoofdvraag. Deze luidt als volgt: Welke technologieën kunnen op welke manier ingezet worden binnen de inrichting van de natuurcentra van Staatsbosbeheer om de beleving van de natuur te versterken bij haar bezoekers?
Op basis van de resultaten uit het literatuur- en veldonderzoek zijn er met de opdrachtgever criteria opgesteld waarmee de verschillende opties zijn beoordeeld. Uit deze beoordeling is gebleken dat het voorzien in de informatiebehoefte door gebruik te maken van interactieve technologieën het beste aansluit op de wensen van Staatsbosbeheer. Door gebruik te maken van interactieve projecties en touchscreens wordt aan de informatiebehoefte van de bezoeker voldaan. Dit zorgt er voor dat de bezoekers de natuur optimaal beleven en dat zij betrokken raken bij de natuur. Voordat de daadwerkelijke implementatie plaatsvindt wordt geadviseerd om eerst een pilot te organiseren, waar de technologie wordt getest bij de bezoekers. Op basis van deze test is het mogelijk eventuele tekortkomingen tijdig aan te passen, waardoor de daadwerkelijke implementatie soepel verloopt.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingFacility Management
Datum2016-08-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk