De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Creatief Agogisch Competent

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Creatief Agogisch Competent

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Creatief Agogisch Competent is een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Christelijke Hogeschool Ede en Wilma Terlouw, naar de manieren waarop alumni van de Academie Sociale Studies op dit moment gebruik maken van creatief agogische competenties en welke behoeften zij hebben om dit aan te vullen. Dit onderzoek heeft als doelstelling: het verkrijgen van kennis en inzicht over en in de ondersteuningsbehoeften omtrent creatief agogische competenties van alumni die maximaal vijf jaar geleden zijn afgestudeerd aan de Academie Sociale Studies aan de Christelijke Hogeschool Ede en die werkzaam zijn in de sociale sector. Het onderzoek bevat een overzicht van deze behoeften en een advies voor de opdrachtgever over de vraag hoe er aan deze behoeften tegemoet kan worden gekomen.

Als conclusie in antwoord op de hoofdvraag kunnen we stellen dat alumni behoefte hebben aan ondersteuning omtrent het funderen en toepassen van creatief agogische competenties. Uit het onderzoek blijkt dat alumni hun creatief agogische competenties inzetten en onderhouden, maar hierin ook behoefte hebben aan ondersteuning.

De uiteindelijke aanbeveling voor onze opdrachtgever is dat de alumni behoefte hebben aan een digitaal of klassikaal middel waarbij ideeën, voorbeelden en ervaringen uitgewisseld kunnen worden, waarbij alumni elkaar kunnen helpen, waarbij er gebruik gemaakt wordt van de informatie en ideeën van inspirerende personen en waarbij er ook kennis en informatie beschikbaar is. Deze informatie dient overzichtelijk en gericht op de doelgroep aangeboden te worden.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
AfdelingAcademie Sociale Studies
PartnersChristelijke Hogeschool Ede
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk