De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

KanoePack

De nieuwe generatie haspelbar voor kitezeilen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

KanoePack

De nieuwe generatie haspelbar voor kitezeilen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Naar extern initiatief wordt de KanoePack gemaakt. Een onderdeel hiervan is een kitecontroller. De huidige markt kent één kitecontroller welke niet voldoet aan relevante eisen en wensen.

Deze afstudeeropdracht heeft als doel het ontwikkelen van een proof of concept van een kitecontroller. Dit is een apparaat die kan worden gebruikt om een matrasvlieger te besturen en met een haspel kan de lijnlengte tussen de kitecontroller en de kite worden veranderd. Onderzocht gaat worden hoe vanuit een kano een kite kan worden bestuurd en de lijnen kunnen worden op- en afgehaspeld met een kitecontroller.

Gedurende deze afstudeeropdracht wordt er een ontwerponderzoek uitgevoerd. Hiervoor worden de oriëntatie-, analyse-, ontwerp- en detailleringfase doorlopen. (Oskam, Cowan, Hoiting, & Souren, 2011)

Op basis van de uit de analysefase voortvloeiende technisch haalbare oplossingen zijn concepten ontwikkeld. Het definitieve ontwerp is uiteindelijk een bar in twee delen met een aandrijfarm waardoor de lijnen kunnen worden op- en afgehaspeld. Het ontwerp kan worden opgevouwen. De handberekeningen zijn geverifieerd door een EEM-analyse. Op basis van deze berekeningen is het CAD model gedimensioneerd en is er een proof of concept gerealiseerd.

Dit proces heeft geleid tot een proof of concept en er is een CAD-model opgeleverd wat voldoet aan alle eisen. Aanbevolen wordt het concept ‘mooier’ te maken door IPO-studenten. Bovendien kan worden gekeken in hoeverre de kosten voor de realisatie van de kitecontroller gereduceerd kunnen worden

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTIS Werktuigbouwkunde
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
PartnersRobijns B.V.
Jaar2017
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk