De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Implementatie traject grootschalige PV installaties door PowerQ

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Implementatie traject grootschalige PV installaties door PowerQ

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

PowerQ kent twee grote klantgroepen. De eerste groep zijn de zorgorganisaties. Deze groep kunnen niet gebruik maken van fiscale voordelen. Wanneer er zonnepanelen geplaatst worden op een kleinverbruiker locaties is de gemiddelde terugverdientijd ongeveer 10 jaar. Wanneer er een zonnepaneel installatie wordt geplaatst op een grootverbruik locatie is de terugverdientijd ongeveer 9 jaar. Dit komt doordat grootverbruik locaties gebruik kunnen maken van SDE+ subsidie.

Bedrijven kunnen wel gebruik maken van fiscale voordelen. Net zoals bij zorgorganisatie is daar ook een verschil tussen de terugverdientijd van klein en grootverbruik locaties. Ook deze is veroorzaakt door de SDE+ subsidie bij de grootverbruik locatie. Echter is de terugverdientijd van bedrijven een jaar korter door de fiscale voordelen.

De terugverdientijd van zonnepanelen bij klanten van PowerQ is sterk afhankelijk van de SDE+ subsidie, fiscale voordelen, kwaliteit van zonnepanelen, het tarief dat de locatie betaald voor haar elektriciteit en energiebelasting. en de manier waarop er geïnvesteerd wordt in zonnepanelen.

De gemakkelijkste manier van investeren is wanneer de klant volledig zelf investeert in het zonnepanelen project. Hierdoor behaald de klant het hoogste rendement op zijn investering en is de investering het snelst terugverdiend. Ook de risico’s voor PowerQ zijn beperkt. De risico’s die aanwezig zijn, zijn zoveel mogelijk afgedicht in de algemene voorwaarden.

Naast de mogelijkheid tot zelf investeren of een gedeelte te crowdfunden kan ook PowerQ de investering op zich nemen. De klant kan vervolgens het project leasen van PowerQ en deze na een looptijd van maximaal 15 jaar afbetaald aan PowerQ. Hier zitten meer risico’s aan vast voor PowerQ dan de andere financieringsmogelijkheden doordat PowerQ voor een lange tijd eigenaar is van het systeem.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTIS Climate & Management
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
PartnersPowerQ
Jaar2015
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk