De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Automatisering- en Kwaliteitszorgplan VHGM

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Automatisering- en Kwaliteitszorgplan VHGM

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Van Harlingen Grondwater Management B.V. is een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwerpen van 'koude- en warmteopslagsystemen'.
Om hun werkzaamheden in 2015 te kunnen blijven doen dienen zij een BRL11000 certificaat te halen. Onderdeel van deze BRL 11000 is het werken volgens een kwaliteitszorgsysteem van de ISO 9001 of gelijkwaardig. Van Harlingen Grondwater Management B.V. heeft er voor gekozen om zich te certificeren voor de ISO 9001.

De intentie van het bedrijf was om, met de hulp van een stagiair, dit certificaat te behalen. Naast het behalen van de ISO 9001, heeft de stagiair als opdracht gekregen een aantal processen te automatiseren. Dit om de processen binnen het bedrijf beter te laten verlopen en tevens het wiskundige aspect van de studie beter tot zijn recht te laten komen.

Om het ISO9001 certificaat te halen dient er een kwaliteitshandboek gemaakt te worden. Dit handboek is geschreven in een online web based omgeving, welke door middel van een gebruikersnaam en een wachtwoord toegankelijk is. Het handboek is volledig omvattend voor het bedrijf, haar beleid en werkzaamheden. Alle processen die in het handboek beschreven staan zijn zo beschreven dat deze voor een ieder toepasbaar zijn. Details voor werkzaamheden zijn terug te lezen in werkinstructies. Naast werkinstructies zijn er formulieren opgesteld die ondersteuning moeten bieden voor bijkomende zaken van het bedrijf. Hier kan gedacht worden aan klantbeoordelingen of een documentenbeheer.

Wiskundige aspecten binnen dit geheel zijn extra naar voren gekomen bij het maken van een aantal formulieren. Hierbij kan gedacht worden aan beoordelingsformulieren, facturering, energetische uitgangspunten (en effectenstudies).

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTISD Bedrijfswiskunde
AfdelingAcademie voor Technologie, Innovatie & Society Delft
PartnersVan Harlingen Grondwater Management B.V.
Jaar2013
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk