De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Generatorbeveiliging 7UM62 van theorie tot testfile

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Generatorbeveiliging 7UM62 van theorie tot testfile

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit verslag is het vervolg op de afstudeerscriptie van de eerdere afstudeerder Y. Lagmouchi. In dit verslag worden de belangrijkste overgebleven beveiligingsfuncties van de 7UM62 generatorbeveiliging zowel theoretisch als praktisch beschreven.

Iedere functie wordt in stappen behandeld. Eerst wordt er aandacht besteed aan de theoretische achtergrond van de functie. Vervolgens wordt aan hand de hand van berekeningen bewezen hoe de te testen instellingen tot stand zijn gekomen. Deze berekeningen zijn gebaseerd op standaard voorbeelden uit het 7UM62 handboek. Voor enkele functies zijn de gemaakte instellingen vanuit de theorie bepaald. Na de instellingen te hebben bepaald worden deze getest met behulp van een OMICRON testkoffer. Vervolgens wordt voor iedere functie beschreven hoe de testfiles zijn opgebouwd met de nadruk op het gebruik van xRIO. Uiteindelijk worden de testresultaten door de software vergeleken met de gemaakt instellingen en wordt aan de hand van ingestelde toleranties de nauwkeurigheid bepaald. Om de testfiles te kunnen hergebruiken worden ze opgeslagen in een OMICRON Control Centre File ofwel OCC file. Van de nog niet eerder behandelde beveiligingsfuncties worden in deze afstudeerscriptie de volgende beveiligingsfuncties behandeld:
· Stator aardfout
· Onderbekrachtiging
· Distantie (impedantie)
· Out of step
De keuze voor deze functies is gemaakt op basis van toepasbaarheid van de functies in de praktijk, met het doel om het testen van functies voor medewerkers (inbedrijfstellers) te vergemakkelijken en
tijd te besparen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTISD Elektrotechniek
AfdelingAcademie voor Technologie, Innovatie & Society Delft
PartnerSiemens
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk