De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Zon, Zee, Wonen en Zorg : grensoverschrijdend en facilitair bekeken

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Zon, Zee, Wonen en Zorg : grensoverschrijdend en facilitair bekeken

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit rapport is er een kwalitatief onderzoek gedaan naar de relatie tussen de ontwikkelingen op het gebied van woonzorgcomplexen in het buitenland en de mogelijkheden voor de cliënten van de Nederlandse zorgverzekeraars om hiervan gebruik te maken. Randvoorwaarde hierbij is dat het complex moet voldoen aan de door de Nederlandse zorgverzekeraars gestelde eisen en dat de complexen moeten voldoen aan de in Nederland geldende normen. Welke rol de facilitair managers hierbij zouden kunnen vervullen alsmede de invloed van deze ontwikkeling op de rol van de facilitaire organisatie is de rode draad in dit onderzoek.
Het onderzoek is uitgevoerd in samenspraak met Nederlandse zorgverzekeraar Azivo en de resultaten zijn bereikt door middel van interviews met aanbieders en exploitanten van reeds bestaande of momenteel in ontwikkeling zijnde woonzorgcomplexen in zuidoost Spanje.
Doel van het onderzoek is tweeledig: ten eerste zal voor de opdrachtgever inzichtelijk worden gemaakt welke ontwikkeling te verwachten is op het gebied van woonzorgcomplexen in Spanje. Hiermee wordt een handreiking geven hoe de zorgverzekeraar op deze ontwikkeling kan inspelen door haar verzekerden gebruik te laten maken van dergelijke complexen bijvoorbeeld middels aanvullende verzekeringen.
Ten tweede zal geanalyseerd worden hoe de rol van een facilitair manager beïnvloed wordt door deze trend.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnersAzivo Zorgverzekeraars, Den Haag
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk