De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Wat als het wél kan?

Rechten:

Wat als het wél kan?

Rechten:

Samenvatting

Wat is er nodig om de werkfitbegeleiding beter te laten aansluiten op de behoeften van de werkfitters? Dat was de hoofdvraag aan het begin van dit onderzoeksverslag. Het antwoord op deze vraag is niet met één beroepsproduct te beantwoorden. Voor nu ligt de behoeften van de werkfitters om passende ondersteuning te krijgen bij hun dagelijkse zorgen en problemen. Echter is er meer nodig dan een sociale kaart en een voorlichtingenreeks. Dit zal Allekanten, ook na dit onderzoek, oppakken.

Vanuit maatschappelijk oogpunt is dit onderzoek erg waardevol. Er is namelijk een gebrek aan kennis over deze doelgroep, omdat zij weinig tot geen handvatten krijgen om hun stem te laten horen in deze samenleving. In veel onderzoeken wordt de doelgroep niet betrokken. Een bevestiging is coronaonderzoek van het SCP: er zijn geen resultaten over de doelgroep, omdat zij anderstalig of digibeet zijn.

Dit onderzoeksverslag maakt inzichtelijk waar de doelgroep tegenaan loopt en hoe lastig het is om wegwijs te maken in een digitale participatiesamenleving. Ook de grote welzijnsorganisaties en de overheid verwijzen naar de digitale sociale kaart voor hulpvragen, terwijl iemand zoals een werkfitter hieruit geen ondersteuning put. Daarnaast laat de multiproblematiek het belang van een nauwe samenwerking tussen de organisaties zien. Een rijkelijk partnernetwerk kan hierin veel betekenen, omdat er hulpvragen zijn op verschillende leefgebieden.

LinkedIn auteur: https://www.linkedin.com/in/julia-van-deventer-716946158

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingSWE Social Work
AfdelingFaculteit Sociaal Werk & Educatie
PartnerWijkbedrijf Allekanten
Jaar2021
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk