De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Web-app LIV

Een onderzoek naar coaching en begeleiding van Hanzehogeschool studenten met de webapplicatie LIV

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Web-app LIV

Een onderzoek naar coaching en begeleiding van Hanzehogeschool studenten met de webapplicatie LIV

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Stress als psychische klacht komt onder hbo-studenten in toenemende mate voor. Onder studenten is er beperkte kennis over het hulpaanbod vanuit de onderwijsinstelling. Studenten blijven rondlopen met stressklachten met als mogelijk gevolg studievertraging of uitval.
De Hanzehogeschool Groningen houdt zich bezig met de ontwikkeling van E-health tools en interventies. Dit wordt gedaan vanuit het lectoraat Personalised Digital Health. Een van de huidige projecten van het lectoraat Personalised Digital Health is de (door)ontwikkeling van de webapplicatie LIV, een vorm van E-health die ingezet kan worden bij de coaching van mensen met milde psychische klachten. De app zou ook veel kunnen betekenen voor studenten met stressgerelateerde milde psychische klachten. Vanuit het lectoraat Personalised Digital Health is het voorstel gedaan om de webapplicatie uit te bouwen tot een studentenversie, die ingezet kan worden in een blended coachingstraject: face-to-face gesprekken met de webapplicatie LIV als extra ondersteuning.
Het doel van dit afstudeeronderzoek is om te onderzoeken of de webapplicatie LIV beschikbaar gemaakt kan worden voor studenten. Daarnaast wordt onderzocht hoe de inhoud van de app doorontwikkeld moet worden zodat deze past bij de wensen en behoeften van de studenten van de Hanzehogeschool. Hiervoor is de volgende hoofdvraag opgesteld:
‘’Kan de webapplicatie LIV beschikbaar worden gemaakt voor studenten van de Hanzehogeschool Groningen met stressgerelateerde milde psychische klachten en hoe zou een coachingstraject met de webapplicatie LIV eruit kunnen zien?’’
Om een antwoord te geven op deze onderzoeksvraag is er een vragenlijst ontwikkeld, die verspreid is onder alle studenten van de Hanzehogeschool. Daarnaast is er een pilot coachingstraject met de webapplicatie LIV gestart. Derdejaars Toegepaste Psychologie studenten voerden één of meerdere coachingstrajecten uit met de webapplicatie LIV, in het kader van de cursus ‘Gedragsinterventies: Coachen & Begeleiden’.
Samenvatting ook het Engels.

Toon meer
OrganisatieHanzehogeschool Groningen
OpleidingToegepaste Psychologie
AfdelingAcademie voor Sociale Studies
Datum2019-01-07
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk