De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Constructieve aanpasbaarheid van bestaande verzorgingshuizen

afstudeerscriptie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Constructieve aanpasbaarheid van bestaande verzorgingshuizen

afstudeerscriptie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Verdiepend onderzoek is uitgevoerd naar de veranderingen van het zorgstelsel in Nederland en de gevolgen hiervan op de gebouwde omgeving.

Wensen van ouderen en eisen aan levensloopbestendige seniorenwoningen zijn samengevat in een PVE.

Kwantitatief onderzoek maakt het mogelijk een type constructie van verzorgingshuizen te analyse. De constructieve mogelijkheden die vervolgens in kaart worden gebracht zijn zo niet alleen toepasbaar op de specifieke casus binnen dit onderzoek, maar voor een groot aantal verzorgingshuizen. Dit deel van het onderzoek toont aan dat er vele variatie mogelijk is voor de aanpassingen en\of uitbreidingen van constructies in verzorgingshuizen.

Onderzoek naar primaire processen toont de samenhang van verschillende activiteiten binnen een ingenieursbureau voor zowel een herbestemmingsproject als een nieuwbouw project. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen deze twee processen.

De variatie aan mogelijkheden voor aanpassingen en uitbreiding van de constructie van bestaande verzorgingshuizen zijn getoetst met behulp van de casus WoonZorgPark Swaenehove. Met berekeningen wordt onderbouwd in welke mate de constructie voldoet of hoe groot de aanpassingen zijn die gedaan dienen te worden aan de bestaande constructie om te herbestemmen. Specifiek voor WoonZorgPark Swaenehove is te stellen dat de constructie met enkele aanpassingen zich leent voor herbestemming tot levensloopbestendige seniorenwoningen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingBouwkunde
AfdelingGebouwde Omgeving
PartnersIngenieursbureau SmitWesterman, Lengkeek architecten en ingenieurs
Datum2015-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk