De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

'De Vingerafdruk'

Intake- en observatie instrument voor beeldende therapie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

'De Vingerafdruk'

Intake- en observatie instrument voor beeldende therapie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Kinderen kunnen zich vaak verbaal uiten, echter is dit niet altijd het geval. In beeldende therapie wordt gebruik gemaakt van werkvormen, spel en opdrachten om het kind te kunnen observeren in zijn natuurlijke handelingen. Om dit op een methodische manier te doen, heb ik het product ‘De Vingerafdruk’ ontwikkeld. Ik heb geprobeerd een bijdrage te leveren aan de professionaliteit van het beroep ‘beeldend therapeut’. Daarnaast heb ik getracht om op een gestructureerde manier een observatie van een kind van zes tot twaalf jaar met gedragsproblematiek, in kaart te kunnen brengen.

In deze einddocumentatie zal ik beschrijven hoe het intake- en observatie instrument ‘De Vingerdruk’ tot stand is gekomen. Verschillende onderdelen komen aan bod en vormen een samenvatting van het plan van aanpak, het vooronderzoek en de evaluatie.
In hoofdstuk 1 vindt u het proces hoe ik op het idee ben gekomen en hoe ik naar de verschillende mijlpalen toe heb gewerkt. In hoofdstuk 2 is de onderbouwing van het instrument beschreven. Hierin wordt uitgelegd waarom ik voor de onderdelen van het spel heb gekozen en wat hier de voordelen, en eventueel, nadelen zijn. In hoofdstuk 3 wordt de evaluatie beschreven. Als laatste wordt in hoofdstuk 4 kort iets gezegd over het product ‘De Vingerafdruk’.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCreatieve Therapie
AfdelingSocial Work
Jaar2012
TypeBachelor
TaalOnbekend

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk