De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Information Exchange @ Product Engineering Scania Production Zwolle

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Information Exchange @ Product Engineering Scania Production Zwolle

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Binnen de afdeling Product Engineering, van Scania Production Zwolle, hebben er de afgelopen jaren een tweetal organisatorische wijzigingen plaatsgevonden. Deze wijzigingen hebben de informatie uitwisseling binnen de afdeling lastiger gemaakt. De eerste wijziging is dat de Product Engineers (PdE's) van centraal, decentraal zijn gaan zitten i.v.m. betere ondersteuning voor de FA gebieden. De tweede wijziging was dat de PdE's, net als voor de crisis, weer in ploegen zijn gaan werken.
Om vast te kunnen stellen, hoe het resultaat verbeterd kan worden voor de afdeling Product Engineering, heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar welke methodes er geïntroduceerd/verbeterd moeten worden om de coördinatie binnen de afdeling te verbeteren. Er is gedurende het onderzoek gebruik gemaakt van observaties en interviews, om tot uiteindelijke verbeteringen te komen.
Aan de hand van de resultaten van de observaties en interviews met alle Product Engineers blijkt dat er een sterke behoefte is aan een centrale plek waar men informatie, met betrekking tot afwijkingen, kan plaatsen en, wanneer nodig, vandaan kan halen. Er is vervolgens, samen met de Product Engineers, een lijst met criteria opgesteld om een dergelijk systeem te ontwikkelen.
Gedurende de interviews zijn er door de Product Engineers vier mogelijke systemen aangekaart. Deze opties zijn:  Optie 1: Mappenstructuur op TCP schijf Optie 2: Uitbreiding van mogelijkheden in FRAS Optie 3: Database Optie 4: Gezamenlijke mailbox
Met de eerste en de tweede optie is een test van ongeveer drie weken gedaan. Optie 3 werd uitgesloten voor een test omdat deze niet voldeed aan de belangrijkste criteria namelijk, "Het mag niet veel extra werk opleveren". Optie 4 is niet getest door gebrek aan tijd in te planning.
Aan de hand van de resultaten van de geteste systemen en de criteria die opgesteld zijn, zijn conclusies getrokken over wat de meest geschikte oplossing is voor de afdeling Product Engineering. Hier uit blijkt dat een combinatie van optie 1 en optie 2 of een combinatie van optie 4 en optie 2 het beste resultaat op moeten leveren. Om een goede keus te kunnen maken tussen deze twee mogelijkheden zal optie 4 nog getest moeten worden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingEngineering & Design
PartnersScania Production Zwolle B.V.
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk