De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Adviesnota

met succes aan het werk

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Adviesnota

met succes aan het werk

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In het afstudeeronderzoek dat ik in het kader van de opleiding SPH heb uitgevoerd staat de volgende vraagstelling centraal:
Wat hebben cliënten nodig om met succes en tevredenheid deel kunnen blijven nemen aan de dagbestedingsprojecten van Promens Care in Emmen.
Deze onderzoeksvraag is tot stand gekomen omdat er binnen de dagbestedingsprojecten gaten vallen, zoals afmeldingen en mensen die afhaken na verloop van tijd.
Dit heeft mij doen besluiten om te kijken hoe de cliënten het werken binnen deze projecten ervaren. Wat vinden ze goed gaan en wat kan er eventueel verbeterd worden? Maar ook de mensen die uitgevallen zijn heb ik benaderd om achter de redenen van het uitvallen te komen.
In dit onderzoek heb ik verschillende elementen meegenomen. Elementen als: wat moet het werk opleveren, wat heb je nodig, tevredenheid over de locatie, wat heb je nodig in de begeleiding, tevredenheid over de begeleiding en wat levert het werk op.
Om antwoord te krijgen op de onderzoeksvraag heb ik 10 cliënten een enquête laten invullen. Een enquête waarin de cliënten de verschillende factoren een score konden geven van 1 tot 10. Daarna heb ik de cliënten openvragen gesteld over de waarden die zij aan de verschillende factoren hadden toegekend.
Ik heb niet alleen de cliënten binnen de werkprojecten gesproken maar ook 6 cliënten die naar verloop van tijd afgehaakt zijn. Dit om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen vormen van elementen die goed gaan en elementen die verbeterd kunnen worden.
De cliënten die afgehaakt zijn heb ik geïnterviewd. Ik heb een aantal vragen opgesteld om voor mij belangrijke informatie boven water te krijgen, maar heb ook veel ruimte geboden om het hele verhaal van de cliënt te horen.
Naast de cliënten heb ik binnen de organisatie gesprekken gevoerd met de persoon die zich bezig houdt met de WMO-ontwikkelingen1. In deze gesprekken wilde ik graag de gevolgen van deze nieuwe wetgeving achterhalen, wat voor invloed heeft deze op de cliënten en op de organisatie.
Ik heb bij DAAT-Drenthe2 gekeken naar de manier waarop zij vorm geven aan hun werkprojecten en beoordeelt welke succesvolle elementen wij kunnen gebruiken binnen de organisatie. Ik heb daar een gesprek gehad met de leidinggevende van de locatie.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingSocial Work
PartnerPromens Care in Emmen
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk