De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Unieke kinderen, unieke zorg, Trias Uniek!

onderzoek naar trainingen voor kinderen van 6 tot 12 jaar bij Trias Jeugdhulp

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Unieke kinderen, unieke zorg, Trias Uniek!

onderzoek naar trainingen voor kinderen van 6 tot 12 jaar bij Trias Jeugdhulp

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit onderzoeksverslag vindt u resultaten naar aanleiding van de volgende onderzoeksvraag:
Welke zorgvragen komen er binnen bij Trias Jeugdhulp, waar zij op kunnen inspelen door het ontwikkelen van nieuwe unieke trainingen voor kinderen van 6 tot 12 jaar?
We hebben, voor het beantwoorden van deze onderzoeksvraag verschillende instellingen voor Jeugdhulp benaderd om informatie te verkrijgen over hoe zij werken met het geven van trainingen. We hebben hierin onderscheid gemaakt tussen "reguliere' trainingen en trainingen voor specifieke doelgroepen. Over beide soorten trainingen hebben we geprobeerd om zo veel mogelijk informatie in te winnen door middel van het houden van interviews en het zoeken van literatuur bij trainingen. Om er achter te komen waar de zorgvragen liggen bij kinderen die zorg hebben of hebben gehad bij Trias Jeugdhulp, hebben wij alle dossiers van alle kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar die de laatste 2 jaar zorg hebben gehad bij Trias, doorgenomen. We hebben alle informatie verwerkt door middel van het invullen van vragenlijsten, per kind. Vervolgens hebben wij alle problematieken ingevoerd in het programma SPSS. Met dit programma hebben wij uit kunnen rekenen hoe vaak bepaalde stoornissen voor zijn gekomen en hoe vaak bepaalde problematieken bij kinderen in verschillende combinaties voorkwam.
De belangrijkste onderzoeksresultaten van dit onderzoek gaan over (echt)scheiding van ouders, sociale vaardigheden van kinderen en agressief gedrag bij kinderen. Wat betreft het geven van trainingen, zijn de vaardigheden van trainers en de ruimte waarin de training gegeven wordt, belangrijke aspecten waar Trias aan moet denken bij het geven van nieuwe, unieke trainingen voor een specifieke doelgroep

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingSocial Work
PartnersTrias Jeugdhulp te Zwolle
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk