De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Promoting sustainable food consumption in the Netherlands

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Promoting sustainable food consumption in the Netherlands

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Als gevolg van de industrialisering van onze planeet zijn ecosystemen verstoord geraakt, het klimaat is veranderd, de mondiale biodiversiteit is drastisch verminderd en armoede is nog steeds niet opgelost. Er wordt steeds meer druk uitgeoefend op de natuurlijke bronnen van
onze blauwe planeet. Tenzij regeringen op mondiaal niveau nu iets doen om dit proces te
veranderen, zal de mensheid en haar omgeving gedoemd zijn.
Gelukkig heeft het nieuwe millennium gezorgd voor een toename van bewustzijn bij
overheden, bedrijven en mensen. Nieuwe wetten worden ingevoerd op wereldwijde schaal om de schade die we hebben veroorzaakt aan het milieu te stoppen en zelfs te keren.
Nieuwe initiatieven worden dagelijks geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties ook een kans hebben om dezelfde levensomstandigheden en bevoorrechte levensstijl voort te zetten die wij hebben gehad in de afgelopen decennia. Nieuwe duurzame energiebronnen en nieuwe technologieën worden steeds meer gebruikt om onze
samenleving om te zetten in een duurzame samenleving. Een andere denkwijze wordt
langzaam geïntegreerd in onze waarden. Aangezien deze nieuwe waarden evolueren, wordt het bijbehorende gedrag ook geacht te veranderen.
Er zijn vele manieren om duurzamer te worden op kleine schaal. Het openbaar vervoer in plaats van de auto, het vervangen van conventionele gloeilampen met spaarlampen en het kopen van duurzame levensmiddelen in onze lokale supermarkt zijn allemaal manieren om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Deze scriptie heeft betrekking op het laatstgenoemde voorbeeld en zal zodoende de duurzame voedselconsumptie benaderen
vanuit drie verschillende invalshoeken. Het beleid van de regering, de initiatieven uit het bedrijfsleven en het gedrag van de consument zijn geanalyseerd om een overzicht te geven van hoe duurzame consumptie kan worden bevorderd in de toekomst.

Toon meer
OrganisatieZuyd Hogeschool
Opleiding
InstituutEuropean Studies
Lectoraat
Gepubliceerd in
Datum2010-09-23
TypeBachelorscriptie
TaalEngels

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk