De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Voerefficiëntie: het essentiële kengetal

een afstudeerwerkstuk over de bepaling van het kengetal voerefficiëntie en de daarbijbehorende extra inkomsten op laag- en hoogproductieve melkveebedrijven

Open access

Voerefficiëntie: het essentiële kengetal

een afstudeerwerkstuk over de bepaling van het kengetal voerefficiëntie en de daarbijbehorende extra inkomsten op laag- en hoogproductieve melkveebedrijven

Open access

Samenvatting

Binnen de bedrijfsvoering van een Nederlands melkveebedrijf spelen vele facetten een grote rol, waaronder voeding. Goede voeding is namelijk de basis voor een gezonde rundveestapel. Echter, ook vanuit economisch perspectief speelt voeding een grote rol binnen een melkveebedrijf. Met de huidige voerprijzen en voerkosten is het voor melkveehouders van belang om voedermiddelen optimaal te benutten binnen het rantsoen om zo het saldo te beheersen. Het sturen op de optimale benutting kan worden volbracht met het kengetal ‘voerefficiëntie’. Dit kengetal weergeeft de hoeveelheid kg meetmelk, die uit één kg drogestof geproduceerd kan worden.

OrganisatieAeres Hogeschool
AfdelingDier- en Veehouderij
PartnerAeres Hogeschool Dronten
Datum2017-05-31
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk