De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Deel deze publicatie

Effect van zwemwater en eibewaartijd op de microbiologische eendeneischaalkwaliteit

Open access

Effect van zwemwater en eibewaartijd op de microbiologische eendeneischaalkwaliteit

Open access

Samenvatting

In de 20e eeuw hebben problemen met voedselveiligheid van eendeneieren een rol gespeeld in de ondergang van de legeendenhouderij voor consumptie-eiproductie. Bij eenden zorgt beschikking over zwemwater ervoor, dat het natuurlijk gedrag uitgeoefend kan worden. Dit draagt bij aan een goed dierenwelzijn. Met de verstrekking van zwemwater aan legeenden mag de voedselveiligheid van de eieren niet in gevaar komen. Vanuit dit perspectief is er onderzoek gedaan naar het effect van zwemwater en eibewaartijd op de microbiologische eischaalkwaliteit. Daarnaast is ingegaan op de relatie tussen de microbiologische kwaliteit van de eischaal aan de buitenkant en aan de binnenkant. De hoofdvraag van dit onderzoek luidt: Wat is het effect van zwemwater en eibewaartijd op de microbiologische eendeneischaalkwaliteit?

Organisatie
Afdeling
PartnerAeres Hogeschool Dronten
Datum2020-09-14
Type
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk