HBO's largest educational database

A wide variety of subjects

Freely accessible

Share this publication

Gezonde voedselomgeving in het medewerkersrestaurant

adviesrapport over het stimuleren van de gezonde voedselkeuze binnen het medewerkersrestaurant van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Gezonde voedselomgeving in het medewerkersrestaurant

adviesrapport over het stimuleren van de gezonde voedselkeuze binnen het medewerkersrestaurant van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Summary

Als ziekenhuis draait alles om gezondheid, toch worden er dagelijks frituursnacks, suikerrijk producten en andere ongezonde verleidingen aangeboden. Tijdens onze beroepsopdracht hebben wij de gezonde keuze binnen het medewerkersrestaurant binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis op een verleidelijke manier proberen aan te bieden. Hierbij is gekeken naar het gedrag van de medewerkers en het voedselaanbod in het restaurant. Door middel van nudging en eetwissels zijn de gezonde producten verleidelijker gemaakt. Zo worden de medewerkers gestimuleerd in het maken van de gezonde keuze met als uiteindelijke doel de vitaliteit van de medewerkers te bevorderen.

Organisation
Department
Lectorate
PartnerJeroen Bosch Ziekenhuis
Date2023-06-23
Type
LanguageDutch

HBO Kennisbank provides access to the publications of 26 universities of applied sciences

HBO's largest educational database

A wide variety of subjects

Freely accessible