De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Deel deze publicatie

Open access

Open access

Samenvatting

Jaarlijks wordt wereldwijd 1,3 miljard ton voedsel verspilt. Om voedselverspilling tegen te gaan hebben de Verenigde Naties een overeenstemming bereikt over verantwoorde consumptie en productie, namelijk om tegen 2030 het gewicht van de voedselverspilling in de wereld per hoofd van de bevolking te halveren. HAS Green Academy treft eveneens maatregelen om de voedselverspilling binnen de school tegen te gaan. In 2020 is de ‘Zero Food Waste Challenge’ opgericht. Deze challenge heeft als doel om binnen vijf jaar de voedselverspilling binnen de HAS te verminderen. Momenteel wordt nog te veel voedsel verspilt om deze doelstelling te kunnen halen. Ook brengt voedselverspilling een aantal nadelige gevolgen met zich mee. Meer voedselafval leidt tot een hogere CO2 uitstoot door transport en voedsel vernietiging. Ook zorgt voedselverspilling voor extra kosten door afvoer, transport en productie. Voor dit probleem is onderzoek gedaan naar mogelijke manieren om de voedselverspilling te reduceren. Hierbij heeft het onderzoek zich vooral gericht op het FDC en FTC waarna oplossingen zijn bedacht om de voedselverspilling daar te verminderen.

Toon meer
Organisatie
Afdeling
Lectoraat
PartnerHAS Hogeschool
Jaar2023
Type
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk