De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

KR8KIDZZ

Een onderzoek naar de legitimering van de sociale vaardigheidstraining KR8KIDZZ

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

KR8KIDZZ

Een onderzoek naar de legitimering van de sociale vaardigheidstraining KR8KIDZZ

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Gedurende drie maanden onderzochten wij de onderbouwing van de training. Dit deden wij door middel van interviews met de uitvoerende trainers, waaronder de twee ontwikkelaars. Ook observeerden wij een training. Aan de hand van deze resultaten werkten wij aan het doel een beschrijving te kunnen geven aan de aard van de interventie. Deze specificeerden wij in het doel, de doelgroep en een uiteenzetting van de aanpak en verantwoording vanuit het perspectief van de trainers. Vervolgens analyseerden wij de gehanteerde werkwijze en plaatsten deze in een theoretisch kader. Het uiteindelijke doel van dit onderzoek is om de training voor te kunnen leggen ter beoordeling aan het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) voor de databank effectieve jeugdinterventies. Daarom analyseerden wij ook de beschreven gegevens conform de gestelde criteria door het NJi.
De training KR8KIDZZ is een aanzet tot het aanleren en/of het vergroten van sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen. In principe voor elk kind van groep 3 tot en met groep 8 waarbij weinig tot geen contra-indicaties zijn. De training bestaat uit zes trainingsbijeenkomsten en drie fasen waarin men zich richt op de probleembepaling (aanmelding), het trainen (bijeenkomsten) en het evalueren van het leerproces (eindgesprek).
De training is kortdurend, laagdrempelig en geeft de context van de deelnemer een aandeel in het leerproces. Door de verschillende werkwijzen, gerichtheid op verschillende beïnvloedbare factoren en de context van de deelnemer heeft de training een multimodale aanpak. Hierdoor sluit de training aan op het werken binnen het sociaal domein.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingMaatschappelijk Werk & Dienstverlening
PartnerStimenz, Apeldoorn
Jaar2015
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk