De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Licht verstandelijk beperkte tienermoeders en de begeleiding

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Licht verstandelijk beperkte tienermoeders en de begeleiding

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderzoek ‘Licht verstandelijk beperkte tienermoeders en de begeleiding’ is uitgevoerd bij tienermoeder en tienermeisjes opvang Zy aan Zy. Dit is een onderdeel van het Leger des Heils in Rotterdam. In dit onderzoek wordt de volgende hoofdvraag beantwoord: ‘’Wat zijn de wensen, behoeften en mogelijkheden van licht verstandelijk beperkte tienermoeders die tijdelijk bij Zy aan Zy verblijven en hoe kunnen de begeleiders van Zy aan Zy daarop aansluiten?’’.
Om tot deze adviezen te komen is een kwalitatief onderzoek gedaan wat bestond uit de volgende onderzoeksmethode; literatuuronderzoek naar een licht verstandelijke beperking, documentonderzoek naar het huidige hulpverleningsaanbod van Zy aan Zy, muzisch agogische onderzoekmethode waarbij de tienermoeders en tienermeisjes zijn bevraagt op de wensen, behoeften en mogelijkheden en interviews waarbij de persoonlijk begeleiders bevraagt zijn op begeleidingsknelpunten. Voor de beantwoording van de hoofdvraag zijn deze vier uitkomsten aan elkaar verbonden.
Op basis van dit onderzoek hebben we het volgende geconcludeerd: ‘’De verwachtingen en regels sluiten niet aan bij het vermogen en de wensen van de LVB tienermoeder, de begeleiders zijn niet goed op de hoogte van het vermogen van de tienermoeder en daar is winst te behalen op het gebied van praktische taken’’

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
AfdelingAcademie Sociale Studies
PartnersLeger des Heils, locatie Zy aan Zy
Jaar2015
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk