De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Deel deze publicatie

Adviesrapport: Smaakvol Retourneren: Succesfactoren voor Herbruikbare CirculCups in de Horeca

Adviesrapport: Smaakvol Retourneren: Succesfactoren voor Herbruikbare CirculCups in de Horeca

Samenvatting

Dit rapport onderzoekt hoe het retourneren van herbruikbare CirculCups in open omgevingen gestimuleerd kan worden. Via pilots bij twee ijssalons zijn factoren als statiegeld, klantinformatie en gebruiksgemak getest. Belangrijke bevindingen zijn dat duidelijke communicatie en gemak cruciaal zijn voor klantparticipatie, terwijl statiegeld weinig effect heeft. Aanbevelingen richten zich op betere inzamelbakken, reinigingsoplossingen en een sterkere waardepropositie. Een stappenplan voor toekomstige pilots is opgesteld om Circulware te helpen bij verdere implementatie.

Organisatie
Afdeling
Lectoraat
Datum2023-07-15
Type
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk