De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De Seniorcode. Je loopbaan na je 45ste

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De Seniorcode. Je loopbaan na je 45ste

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

U bent een van die 45-plussers die hard nodig is op de arbeidsmarkt: uw inzet is meer dan noodzakelijk in deze ontgroenende en vergrijzende arbeidsmarkt, uw kennis is van een dermate niveau dat u optimaal functioneert en uw ervaring is onmisbaar voor het bedrijf en uw jongere collega's. Toch voelt u zich in de tweede helft van uw loopbaan lang niet altijd die gewaardeerde, onmisbare werknemer. Men denkt vaak dat u te duur bent, dat u vaker en langer ziek bent, en dat u te oud bent om nog een training of opleiding te volgen. Kortom, u loopt bij uw carrihreplanning tegen heel wat hardnekkige vooroordelen op.
De auteurs van De seniorcode inspireren u om met een positieve blik naar uw toekomst te kijken. Hoe ontkracht u die vooroordelen? Hoe zorgt u ervoor dat uw competenties aantrekkelijk blijven voor uzelf en uw werkgever? Wat hebt u geleerd van het leven en van de klappen die u ongetwijfeld ook hebt gehad? Wat wilt u bereiken in de tweede helft van uw werk en leven, en hoe pakt u dat aan? Durft u nog te dromen van grote veranderingen? Is met pensioen gaan het mooiste dat een mens kan overkomen of zijn ook daar haken en ogen aan te ontdekken?
De seniorcode bevat inspirerende gedachten en praktische handvatten voor een goed toekomstperspectief. De vier interviews met 45-plussers die in het boek zijn opgenomen, maken zonder enige twijfel duidelijk hoe bruikbaar die inzichten en adviezen zijn.

Toon meer
Trefwoorden
OrganisatieFontys
Jaar2005
TypeBoek
ISBN90.5871.335.0
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk