De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Zijn diëtisten klaar voor de ontworpen concepten van Foodsampler?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Zijn diëtisten klaar voor de ontworpen concepten van Foodsampler?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Overgewicht en obesitas worden steeds grotere problemen in Nederland. Het bezoek aan de diëtist voor mensen met overgewicht, is de afgelopen jaren gestegen van 68%naar 73%. Het is essentieel voor diëtisten om een inzicht te krijgen in het voedingspatroon van de cliënt. Momenteel zijn er diverse voedingsinnameregistratiemethodes, maar uit eerder onderzoek van Foodsampler is gebleken dat dit niet de meest geschikte methodes zijn. De huidige voedingsinnameregistratiemethodes worden door de doelgroep ervaren als confronterend, oordelend, stigmatiserend en tijdrovend. Wat onderrapportage tot gevolg heeft. De organisatie Foodsampler heeft samen met de doelgroep concepten ontwikkeld voor voedingsinnameregistratie hetgeen de eerdergenoemde negatieve factoren zal doen afnemen.

OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
OpleidingVoeding en Diëtetiek
AfdelingAcademie Paramedische Studies
PartnersFoodsampler
Datum2021-04-16
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk