Wat is het effect van een voedingsinterventie op het voedingsgedrag bij mensen met burn-out klachten?
Wij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Wat is het effect van een voedingsinterventie op het voedingsgedrag bij mensen met burn-out klachten?
Wij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Samenvatting
Steeds meer mensen ontwikkelen op jongere leeftijd burn-outklachten. Uit de literatuur blijkt dat de macronutriënten, vitamine B, C, D en magnesium positieve invloeden hebben op het stressgehalte en de gemoedstoestand. Gezien de hoge prevalentie van burn-outklachten en de jaarlijkse verzuim- en gezondheidsklachten, is het waardevol om een effectieve voedingsinterventie te ontwikkelen. Hiermee wordt het voedingsgedrag en de intentie tot gedragsverandering onderzocht bij mensen met burn-outklachten.
Doel: het effect van een voedingsinterventie op het voedingsgedrag onderzoeken bij mensen met burn-outklachten om vervolgens aanbevelingen op de korte- en lange termijn te formuleren richting Fysiotherapie Deventer gebaseerd op de voedingsinterventie-resultaten.
Organisatie | Hogeschool van Arnhem en Nijmegen |
Opleiding | Sport- en Bewegingseducatie |
Afdeling | Academie Sport en Bewegen |
Partner | Fysiotherapie Deventer |
Datum | 2019-06-19 |
Type | Bachelor |
Taal | Nederlands |