De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Processen in de Maintenance organisatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Processen in de Maintenance organisatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit rapport is geschreven in kader van mijn afstudeerstage als afsluiting van de opleiding Werktuigbouwkunde bij Indorama Holdings Rotterdam B.V. Door de overname van het bedrijf Eastman door Indorama is de onderhoudsfilosofie sterk veranderd. In die tijd is toen het
huidige onderhoud management systeem niet behouden in verband met de hoge kosten.

Om het onderhoud weer betrouwbaar, helder en overzichtelijk te maken is er een nieuw Maintenance management software programma gekocht genaamd Ultimo. Door de komst van het nieuwe programma zijn de Maintenance processen erg veranderd waardoor het niet meer duidelijk voor de gebruikers is hoe de nieuwe processen verlopen.

In dit rapport worden de huidige Maintenance processen beschreven die binnen de gestelde rapport grenzen vallen. Per proces wordt daarbij beschreven hoe het proces verbeterd kan worden om dichter bij het ideale proces verloop te komen. Buiten de omschrijving van de processen om wordt per proces ook de impact beschreven en het tijdsplan waarin het verbeterde proces doorgevoerd zou kunnen worden.

Bij het functie/taak proces wordt de conclusie getrokken dat door de extra taak van beleidmaker de E&I Reliability Engineer andere werkzaamheden moet laten liggen. De oplossing die hiervoor is geboden is om een extra functie toe te voegen aan de organisatie. Dit
zou waarschijnlijk op de korte termijn niet gaan lukken waardoor de mogelijkheid moet ontstaan om intern in de organisatie te kijken.

In het werkorder proces blijkt dat er een jobsoort te weinig is. Het aanvragen van het plaatsen van een steiger krijgt op dit moment een verkeerde jobsoort waardoor er geen duidelijk verschil is tussen de originele werkorders en extra minder onbelangrijke werkzaamheden. Dit probleem is op korte termijn op te lossen door de jobsoort aanvraag toe te voegen.

Op het gebied van periodiek onderhoud moeten looproutes gemaakt gaan worden. Door gebruik te maken van looproutes kunnen heel veel identieke periodiek onderhoud modellen worden samengevoegd. Dit komt de efficiëntie in het werkproces ten goede. Voordat looproutes
aangemaakt kunnen worden moet als eerst onderzocht gaan worden of het systeemtechnisch werkt in Ultimo. Hier kan enige tijd overheen gaan.

Voor het projecten proces kunnen nog geen verbeterpunten worden gegeven en daardoor ook geen verbeterd proces. Het is een nieuw proces wat op dit moment tijdens de periodieke tank inspecties vanuit de BRZO voor het eerst ter uitvoering wordt gebracht.

Het documentatie proces is al jaren een probleem. Het is niet duidelijk waar informatie gevonden kan worden en hoe nieuwe informatie opgeslagen wordt. De structuur verbetering kan plaats vinden door de digitale locaties op te schonen en alle data in ultimo te plaatsen. Door de enorme hoeveelheid data gaat daar jaren overheen voordat alles via het ideale documentatie proces verloopt. De eerste stap kan wel al gezet worden om vanaf dit moment via het verbeterde documentatie proces te gaan werken.

Bij elk proces wat ten uitvoer wordt gebracht bij Indorama zijn kosten verbonden. SBMS is heel onoverzichtelijk en het is lastig om informatie uit te krijgen. Als beheerder van het Maintenance budget wil je uiteindelijk met één druk op de knop een up-to-date kosten overzicht zien. Door de mogelijkheid van geplande en gefactureerde kosten in kaart te brengen binnen in Ultimo wordt de eerste stap gezet. Telkens stap voor stap zal er een deel van het kosten proces
inzichtelijk moeten worden gemaakt voordat een volledig overzicht mogelijk is.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTISD Werktuigbouwkunde
AfdelingAcademie voor Technologie, Innovatie & Society Delft
PartnerIndorama Holdings Rotterdam B.V.
Jaar2013
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk