De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Clean at star level : onderzoek naar verbetering van de schoonmaak bij IKEA Nederland en IKEA Breda

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Clean at star level : onderzoek naar verbetering van de schoonmaak bij IKEA Nederland en IKEA Breda

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het beleid van IKEA is erop gericht om het publiek in een zo schoon mogelijke omgeving te laten winkelen. Door middel van een analyse van het huidige schoonmaakbestek, de daadwerkelijke uitgevoerde schoonmaakwerkzaamheden en een afweging of landelijke uitbesteding een optie is voor IKEA Nederland dienen er aanbevelingen gedaan te worden ter verbetering van:
1. Het huidige schoonmaakbeleid;
2. Kwaliteit van de schoonmaak;
3. Wijze van exploitatie;
4. Structuur in het facilitaire schoonmaakaanbod zodat doelen kunnen worden gesteld en performance indicatoren kunnen worden gemeten.

Door vooronderzoek, theoretisch onderzoek, een technische meting en een interne benchmark is er antwoord verkregen op de probleemstelling. Alle verzamelde gegevens zijn geanalyseerd zodat er vervolgens conclusies en aanbevelingen gemaakt konden worden. Aan de aanbevelingen is een implementatievoorstel gekoppeld, zodat de aanbevelingen ingevoerd kunnen worden.

Deze scriptie is geschreven voor het management van IKEA Nederland, en voornamelijk voor de service manager van de vestiging Breda. Verder kan deze scriptie een toegevoegde waarde zijn voor managers van de schoonmaak, werkzaam bij grote winkelketens die meerdere vestigingen hebben door het land.

De opbouw van het rapport is als volgt: in hoofdstuk 2 wordt het probleem geanalyseerd en afgebakend en worden de methoden van onderzoek beschreven. In hoofdstuk 3 wordt een beschrijving gegeven van de organisatie. In hoofdstuk 4 staat het theoretische kader vermeld. De huidige situatie wordt duidelijk in hoofdstuk 5,6 en 7 waarna in hoofdstuk 8 de voor en nadelen van een landelijke uitbesteding worden beschreven. Vervolgens zijn er in hoofdstuk 9 conclusies beschreven door een vergelijking gemaakt te hebben tussen de huidige en de gewenste situatie.
Op basis van de conclusies zijn er in hoofdstuk 10 aanbevelingen gedaan. Hierbij wordt meteen kortstondig vermeld hoe zij het best geïmplementeerd kunnen worden. Tot slot staan de kosten en baten genoemd in het laatste hoofdstuk.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnersIKEA Breda
Jaar2006
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk