De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Cloudbusting International Systems

Een onderzoek naar de invoering van Cloud Computing bij Group IT - International Systems (PostNL)

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Cloudbusting International Systems

Een onderzoek naar de invoering van Cloud Computing bij Group IT - International Systems (PostNL)

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit afstudeerverslag is het onderzoek opgenomen naar de invoering van Cloud Computing bij Group IT - International Systems (INTS). Naar aanleiding van de noodzaak van de afdeling INTS om haar producten en diensten goedkoper aan te kunnen bieden aan de klant is vanuit PostNL de vraag naar voren gekomen op welke manier dit zou kunnen. Een manier om kostenefficiënt te kunnen werken zou kunnen zijn het gebruik van Cloud Computing, wat in deze afstudeeropdracht wordt onderzocht. Hiervoor is de volgende hoofdvraag gedefinieerd:

Hoe kan INTS gebruik maken van Infrastructure as a Service (IaaS), zodat klanten organisatorisch en financieel voordeel kunnen behalen?


Het onderzoek toont aan dat Cloud Computing een goede aanvulling is op het product- en dienstenaanbod van INTS. De ontwikkelde dienst (Cloud Computing Services) kan door de afdeling INTS aangeboden worden aan haar klanten, waarbij zij de rol van IaaS - infrastructuurleverancier kan aannemen.
De dienst Cloud Computing Services bestaat uit het gebruik van Amazon Cloud diensten voor het uitrollen van systemen en voorziet in componenten voor opslagcapaciteit, monitoring en back-up. Klanten van INTS kunnen organisatorisch voordeel behalen, omdat omgevingen sneller beschikbaar zijn, meer flexibiliteit bieden en de dienst bijdraagt aan een betere 'Time to Market'. Klanten kunnen financieel voordeel behalen door gebruik te maken van de voordelen van de Cloud omgeving en componenten tegen lagere (operationele) kosten afnemen. Zo kan er kostenefficiency ontstaan. INTS kan hieraan bijdragen door een intermediairrol in te nemen voor haar klanten. Als eindproduct is de dienstbeschrijving van de dienst Cloud Computing Services en het concept Service Level Agreement (SLA) opgeleverd.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingICTM Business IT & Management
AfdelingAcademie voor ICT & Media
PartnerPostNL; Group IT - International Systems
Jaar2013
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk