De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Capsuleermachine 125

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Capsuleermachine 125

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Tijdens de afstudeerperiode van 11-02-2013 t/m 07-06-2013 is er gewerkt aan het ontwerp voor een nieuwe machine waarmee de opdrachtgever grote chocoladeschijven* kan verpakken. Deze machine moet voldoen aan een aantal eisen van de opdrachtgever, welke zijn opgenomen in een programma van eisen.

Dit rapport geeft een oplossing voor de hoofdvraag van dit project:
Hoe ziet een capsuleermachine eruit waarmee chocoladeschijven van Ø 125mm verpakt kunnen worden en die voldoet aan de door de klant gestelde eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, reiniging en onderhoud?

Tijdens een productanalyse in het plan van aanpak, is er de hoofdvraag opgesteld. Om een duidelijk antwoord te kunnen geven op de hoofdvraag van het project zijn een aantal deelvragen bedacht. De machine is verdeeld in bouwgroepen, zodat per procesonderdeel een goede analyse mogelijk is. Tijdens het uitwerken van de bouwgroepen in de verschillende hoofdstukken, wordt er antwoord gegeven op de deelvragen.

Het doel van dit project is een ontwerp van een nieuwe capsuleermachine opleveren, waarmee chocoladeschijven met een diameter van 125mm verpakt kunnen worden.

Bij het ontwerp van de nieuwe capsuleermachine is een bestaande capsuleermachine als uitgangspunt genomen. Er zijn aanpassingen gedaan betreft betrouwbaarheid, reiniging en onderhoud. De eindresultaten tonen aan dat de machine voldoet aan het door de opdrachtgever gestelde eisen.

Er kan geconcludeerd worden dat de projectdoelen zijn behaald. Er is een ontwerp voor een nieuwe capsuleermachine voor het capsuleren van chocoladeschijven met een diameter van 125mm. De praktische realisatie van de machine valt buiten de afstudeeropdracht. Of de machine ook in de praktijk naar behoren functioneert zal nog moeten blijken.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTISD Werktuigbouwkunde
AfdelingAcademie voor Technologie, Innovatie & Society Delft
PartnersMatro Engineering
Jaar2013
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk