De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Crisis in de gemeente

een onderzoek naar het draagvlak voor competentiegerichte crisiscommunicatietrainingen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Crisis in de gemeente

een onderzoek naar het draagvlak voor competentiegerichte crisiscommunicatietrainingen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Inconnect is een redelijk jong bedrijf dat trainingen aanbiedt op het gebied van risico- en crisiscommunicatie. Omdat in maart 2011 voor het eerst een competence game is gegeven aan veiligheidsregio Hollands Midden is Inconnect benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers en betrokken partijen. Daaruit is de volgende hoofdvraag ontstaan:

Welk draagvlak is er voor competentiegerichte crisiscommunicatietrainingen (competence games) binnen veiligheidsregio Hollands Midden?

Allereerst is er deskresearch gedaan om informatie over crisiscommunicatie, relevant voor dit onderzoek, volledig te krijgen. Daarnaast is een overzicht gemaakt van verschillende theorieën die er zijn op het gebied van competenties en kennis vergaren. De fieldresearch wordt gedaan in de vorm van semigestructureerde interviews om drie verschillende partijen te vragen naar hun ideeën, wensen en ervaringen met de competence game en competentiegerichte trainingen. De informatie die is verkregen kan als volgt worden samengevat:

- De kennis van crisiscommunicatie is niet bij iedere communicatieadviseur gelijk of ontbreekt zelfs
- Er is te weinig geld en tijd om regelmatig te trainen op gemeentelijk en individueel niveau en dit is ook niet verplicht
- De houding jegens de trainingen verschilt en is niet eenduidig
- Het doel van de competence game is niet helder

Inconnect doet er goed aan om in overleg met de coördinator van de veiligheidsregio's verplichte trainingstrajecten vast te leggen en uit te werken voor hen en deze aan te bieden. Zodoende is het mogelijk om het kennisniveau van nieuwe medewerkers bij de veiligheidsregio te vergroten. Door middel van betrokkenheid van de trainees voor, tijdens en na de trainingen de houding ten opzichte van de trainingen te versterken en daarmee te zorgen dat de betrokken van een training de noodzaak van deze kennis gaan erkennen en hier ook bereid zijn naar te handelen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingESC Communicatie
AfdelingAcademie voor European Studies & Communication
PartnersInconnect
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk