De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De bruikbaarheid van de Activ8 in FAST@Home

en de relatie tussen de Activ8 en de IPAQ

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De bruikbaarheid van de Activ8 in FAST@Home

en de relatie tussen de Activ8 en de IPAQ

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Probleemstelling: Om te voorkomen dat de fysieke activiteit van een CVA-patiënt daalt na dat deze is gestopt met revalideren is er in het eHealth platform FAST@Home een applicatie van een bewegingsmonitor toegevoegd. Het is echter wel belangrijk binnen eHealth dat een applicatie bruikbaar is om te zorgen dat deze effectief blijft. In plaats van een activiteiten monitor kan er ook gebruik gemaakt worden van een activiteiten vragenlijst.
Vraag en doelstelling: Het doel van dit onderzoek is de ervaringen van gezonde personen over een activiteitenmonitor in combinatie met een eHealth platform te inventariseren. Daarnaast wordt er ook onderzocht of er een relatie is tussen een objectieve activiteitenmonitor en een subjectieve activiteitenvragenlijst.
Methode: De proefpersonen kregen de Activ8 mee voor een week lang. In deze week is de data uit de Activ8 geüpload naar het FAST@Home platform. Om de bruikbaarheid van de Activ8 en de Activ8 in combinatie met het FAST@Home platform te meten werd er gebruik gemaakt van de QUEST en de SUS. De IPAQ wordt op het zelfde moment afgenomen als de SUS en de QUEST
Resultaten: De gemiddelde score uit de QUEST is 4.09 en de gemiddelde score uit de SUS is 63. Er is geen correlatie gevonden tussen de Activ8 en de IPAQ met een p-waarde boven de 0,05. De meetresultaten van het behalen van de NNGB kwam 100% overeen.
Discussie: De Activ8 samen met FAST@Home is een bruikbaar systeem. De bruikbaarheid kan beter door het gebruik van een website per keer. Er is geen relatie gevonden tussen de Activ8 en de IPAQ.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingGVS Mens en Techniek | Bewegingstechnologie
AfdelingFaculteit Gezondheid, Voeding & Sport
PartnersSophia Revalidatie, Den Haag
Jaar2017
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk