De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Project Spartacus; mogelijkheden van parkmanagement op bedrijventerrein Teylingen te 's-Gravenzande (het Westland)

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Project Spartacus; mogelijkheden van parkmanagement op bedrijventerrein Teylingen te 's-Gravenzande (het Westland)

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Onderzoek naar de mogelijkheden voor de implementatie van parkmanagement. Indien kwaliteit op een bedrijventerrein wordt waargemaakt, zal dit positieve invloed hebben op de waarde van het vastgoed op het bedrijventerrein. Hoge kwaliteit op een bedrijventerrein hebben en behouden waar Kortekaas van der Helm Zakelijk Vastgoed veel klanten heeft en potentiele klanten zal krijgen, is het belang van het onderzoek voor de opdrachtgever.

Probleemstelling van dit onderzoek luidt:
Wat is voor bedrijventerrein Teylingen te 's-Gravenzande een concept van parkmanagement, rekening houdend met de wensen en eisen van gevestigde ondernemers, en hoe kan dit worden geimplementeerd?

Belangrijkste knelpunt is dat draagvlak bij de ondernemers nog ontbreekt. De neuzen van de ondernemers moeten, ten aanzien van het invoeren van parkmanagement, dezelfde richting opwijzen. Om parkmanagement succesvol te maken op bedrijventerrein Teylingen zullen verschillende acties moeten worden ondernomen. Belangrijkste is dat er een verandering plaats gaat vinden. Veranderingen zijn voor mensen altijd lastig te verwerken, of het nu in een organisatie plaatsvindt of vanuit een vereniging. Mensen zijn gewend aan een situatie en willen hier in feite niet vanaf wijken. Een BIZ invoeren op bedrijventerrein Teylingen biedt mogelijk voordelen voor de betrokken partijen. Hiermee kan een gewenst kwaliteitsniveau worden behaald. Het parkeerprobleem waar alle betrokkenen op bedrijventerrein Teylingen mee geconfronteerd worden is tevens een belangrijk knelpunt.
De belangrijkste aanbevelingen zijn: Op korte termijn creeren van draagvlak bij ondernemers. Hierbij is communicatie een belangrijke factor. Wil parkmanagement op Teylingen slagen zal klein moeten worden begonnen. Beginnen met het realiseren van een aantal collectieve diensten is een mogelijkheid.
Het oplossen van de huidige parkeersituatie zal ervoor zorgen dat veel ondernemers meer vertrouwen krijgen in de situatie omdat ze dan zien dat er echt iets concreets tot stand komt.
Indien blijkt dat er voldoende draagvlak wordt gemeten om een BIZ op te zetten, zullen de ondernemers die in eerste instantie tegen invoer van een BIZ stemden, worden verplicht bij te dragen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk