De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De uitbreidingsmogelijkheden van Allround Mineral Cosmetics

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De uitbreidingsmogelijkheden van Allround Mineral Cosmetics

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Allround Beauty Trends is in 2003 voortgekomen uit een fusie van Hedda's Huidverzorging Instituut en Splendid Nails. In 2004 begon er een één jarig durende testperiode met nieuwe cosmeticaproducten in eigen salon. Na deze periode heeft Allround Beauty Trends (ABT) haar eigen minerale make-up lijn weten te ontwikkelen genaamd Allround Mineral Cosmetics (AMC). Inmiddels is AMC uitgegroeid tot een serieuze speler op de cosmeticamarkt. Om de toenemende vraag naar haar producten te behouden en de continuïteit te waarborgen, is een onderzoek gedaan naar de groeimogelijkheden van Allround Mineral Cosmetics op de cosmeticamarkt. Het gewenst eindresultaat voor 2008 is een omzetstijging van 15% en een toename van het aantal verkooppunten van 20%.
Uit de externe analyse blijkt dat er voor AMC genoeg mogelijkheden zijn tot uitbreiding. Het aanhouden van goed contact tussen AMC en haar klanten is hiervoor van groot belang. Door een duidelijk onderscheid te creëren tussen AMC en haar concurrenten op het gebied van prijs en kwaliteit zal AMC haar marktpositie versterken. Door periodieke terugkeer van een analyse met behulp van Porter, zal AMC zich beschermen tegen eventuele risico's op het gebied van de externe factoren.
In de interne analyse komt duidelijk naar voren dat de financiën van ABT en AMC dienen te worden gescheiden om een duidelijk beeld te creëren van de financiële mogelijkheden voor AMC.
AMC heeft als sterktepunt, dat haar product voldoet aan de eisen van de gebruikers en voor elke cosmeticagroep betaalbaar is. Het enthousiasme en de goede ervaringen met het product van het personeel (zowel in eigen salon als in andere) is voor AMC een goede voorsprong op soortgelijke producten. De distributiekanalen van AMC dienen zich op landelijk niveau verder te verspreiden binnen verschillende beautysalons en groothandels. Om haar doelstellingen te bereiken dient de doelgroep te worden uitgebreid met als nieuwe doelgroep 65 plussers. Door middel van reclame campagnes dient AMC nieuwe klanten te werven. Met behulp van een CRM-systeem kan de klantrelatie worden versterkt en kan AMC haar assortiment beter afstemmen of de behoeften van haar klanten. In de levenscyclus van AMC is te zien dat zij zich momenteel bevind in de groeifase. Met betrekking tot het buitenlandse inkomen dient AMC zich te beschermen tegen eventuele valuta risico's.
Als conclusie kan vastgesteld worden dat er voor AMC nog voldoende groeimogelijkheden zijn en dat de gewenste doelstellingen voor 2008 zeker haalbaar zijn.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingAFM Bedrijfseconomie
AfdelingAcademie voor Accounting & Financial Management
PartnersAllround Beauty Trends, Zoetermeer
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk