De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit verslag betreft mijn afstudeerstage bij het IT bedrijf Macaw in Hoofddorp. Als ontwikkelaar heb ik gewerkt aan een chatbot applicatie binnen Microsoft Teams, een belangrijk samenwerkingsplatform binnen Macaw. Ik heb gewerkt aan het analyseren van het probleem, het inventariseren van de requirements en het ontwerpen, bouwen, testen, packagen en documenteren van deze applicatie.

Macaw is een profit bedrijf binnen de IT-branche. De doelstellingen van het bedrijf zijn het creëren van positieve klantervaringen en het versterken van medewerkersproductiviteit en samenwerking. Macaw biedt een viertal diensten aan: Digital Marketing & Commerce, Data, Analytics & AI, Business Applications en Collaboration & Modern Workplace. De organisatie van Macaw is gebaseerd op deze diensten. Op dit moment heeft Macaw ongeveer 350 medewerkers in dienst en de omzet van 2018 bedroeg 30 miljoen euro. Macaw bestaat al 25 jaar en zet op het moment in op internationale groei.

De dienst waar deze afstudeeropdracht betrekking op heeft is de dienst Collaboration & Modern Workplace. Onder deze dienst vallen drie afdelingen, die zich elk richten op een specifiek aspect: hoe maakt de gebruiker gebruik van de nieuwe oplossing; User Adoption, op welke manier wordt er samengewerkt: Smart Collaboration en welke middelen maken dit mogelijk: Modern Workplace.

De opdracht zal worden uitgevoerd op de afdeling Workplace Solutions. Deze afdeling heeft ongeveer 25 medewerkers. Iedereen op deze afdeling is deskundig op het gebied van Office365 en heeft daarnaast nog hun eigen specialisatie binnen het werkgebied. De afdeling fungeert als ondersteuning voor bedrijven op het gebied van interne collaboratie- en communicatieplatformen. Deze platformen maken altijd gebruik van Office365. De afdeling ondersteunt bedrijven enerzijds door uit te leggen hoe zij gebruik moeten maken van Office365 en anderzijds ontwikkelt deze afdeling ook zelf deze samenwerkingsplatformen naar de wens van de klant.

Mijn rol als afstudeerder binnen deze afdeling was de rol van ontwikkelaar. Ik heb gewerkt aan een applicatie binnen een van deze samenwerkingsplatformen, namelijk Microsoft Teams. Ik heb gewerkt aan het analyseren van het probleem, het inventariseren van de requirements en het ontwerpen, bouwen en testen van deze applicatie. Ook heb ik gezorgd voor het opleveren van het project met bijbehorende documentatie.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/martijn-van-oudenhove-586306132/

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD HBO-ICT Software Engineering
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnerMacaw
Jaar2020
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk