De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Datavisualisatie ORTEC Sports

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Datavisualisatie ORTEC Sports

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

ORTEC Sports verzamelt grote hoeveelheden (voetbal)data. Nadat deze data verzameld is, worden hier producten mee gebouwd om een bepaalde analyse aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is de pass precisie van een speler over een bepaalde wedstrijd. Dit soort analyses worden op dit moment voornamelijk door ORTEC Sports aangeboden in tabellen. Er zijn bijvoorbeeld niet veel interactieve grafieken of visualisaties waar de data getoond wordt.

Momenteel bestaan er in sommige producten van ORTEC Sports al een implementatie van een aantal interactieve grafieken of visualisaties. Deze visualisaties worden keer op keer opnieuw geïmplementeerd, wat zorgt voor veel duplicaat code en minder onderhoudbare producten. Het probleem is dat deze visualisaties niet kunnen worden hergebruikt voor verschillende projecten met verschillende datasets. Ook is ondervonden dat de implementatie van zo’n grafiek vaak veel ontwikkelingstijd kost, door de vaak moeilijke configuratie.

Het doel van deze afstudeeropdracht is om een library te bouwen die in verschillende projecten met verschillende datasets hergebruikt kan worden om datavisualisaties te maken. Deze library moet het makkelijker maken om bepaalde datavisualisaties te integreren in huidige en toekomstige projecten. Ook moet de library zich lenen voor uitbreidbaarheid, zodat er in de toekomst makkelijk nieuwe visualisaties aan toegevoegd kunnen worden.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD HBO-ICT Software Engineering
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnerORTEC Sports B.V.
Jaar2019
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk