De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onderzoek software distributie

Welke software distributie tool sluit het beste aan op de software distributie binnen het Webapps team?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onderzoek software distributie

Welke software distributie tool sluit het beste aan op de software distributie binnen het Webapps team?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het doel van dit onderzoek is antwoord te krijgen op de hoofdvraag “Welke software distributie tool sluit het beste aan op de software distributie binnen het Webapps team?”. Om een duidelijk antwoord op deze hoofdvraag te krijgen, zijn er vier deelvragen beantwoord.

De eerste deelvraag begint met het beschrijven van de infrastructuur binnen Finalist. Vervolgens wordt er een duidelijk beeld van de huidige situatie van software distributie binnen het Webapps team beschreven. Binnen de huidige situatie worden de processen die binnen de software distributie vallen in detail uitgeschreven.

De tweede deelvraag beschrijft de knelpunten die vastgesteld zijn. Daarnaast heb ik aan de hand van een interview het ideale toekomstbeeld van het Webapps team kunnen achterhalen en deze uitgeschreven in de deelvraag. Het ideale toekomstbeeld is beschreven om mogelijke oplossingen van de knelpunten vast te stellen. Tot slot heb ik requirements opgesteld en verwerkt in een requirementsrapport.

Binnen de derde deelvraag is een longlist opgesteld met als doel een tool te vinden welke de beste kandidaat is om toe te passen voor het Webapps team. De eerste stap die is ondernomen is het opstellen van criteria voor de longlist. De criteria zijn opgesteld conform (M)ust have requirements, requirements die verbonden zijn aan een knelpunt en extra factoren. Vervolgens worden er kandidaten beschreven voor de longlist. Er is een literatuuronderzoek gestart om de criteria te bevestigen voor de opgestelde kandidaten. Tot slot is er één tool uit de longlist gekozen welke als beste kandidaat voor het Webapps team zou kunnen functioneren.

Binnen de vierde en laatste deelvraag zijn de tools van de huidige situatie en de beste tool uit de longlist in praktijk getest. De testen bestaan uit testcases welke opgesteld zijn conform de opgestelde requirements. Helaas nam het testen van de tools in praktijk veel tijd in beslag en is het niet gelukt om alle testcases binnen mijn afstudeerperiode uit te voeren.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD Informatica
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnersFinalist
Jaar2015
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk