De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Duurzaam inkopen : een visie in lijn met het logo.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Duurzaam inkopen : een visie in lijn met het logo.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Een onderzoek hoe een visie geformuleerd kan worden over duurzaam inkopen in opdracht van de Unit Inkoop van een HBO-instelling. De volgende probleemstelling is beantwoord in dit onderzoek:
"Hoe kan de Unit Inkoop van de Haagse Hogeschool binnen een jaar een visie op duurzaamheid formuleren en deze integreren in het inkoopbeleid? Hierbij dient rekening gehouden te worden met het creëren van draagvlak binnen de organisatie en tevens dient er geadviseerd te worden over het operationaliseren van deze visie".
De doelstelling van dit onderzoek is het advies geven over het formuleren van een visie omtrent duurzaam inkopen en het integreren van deze visie in het inkoopbeleid.
De belangrijkste conclusies uit dit onderzoek zijn dat er al een aantal stappen zijn gezet naar duurzaam inkopen maar dat het nog onduidelijk is wat deze term allemaal beslaat. Duurzaamheid heeft niet alleen met het milieu te maken maar ook met sociaal-economische aspecten. De belangrijkste aanbeveling uit dit adviesrapport is het aanstellen van een duurzaamheidmedewerker en een communicatieplan op te stellen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnerHaagse Hogeschool, Unit Inkoop
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk