De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een heldere blik op de toekomst

Smart Solutions binnen de energiemarkt

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Een heldere blik op de toekomst

Smart Solutions binnen de energiemarkt

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het gebruik van software applicaties in onze dagelijkse leven is voor veel mensen vanzelfsprekend. Zo kunnen we onze dagelijkse boodschappen binnen een paar klikken bestellen en bezorgen, kunnen we met mensen communiceren die aan de andere kant van de wereld bevinden en we kunnen op elk moment informatiebronnen raadplegen. Dat applicaties een grote rol speelt in het gewone leven is zichtbaar, maar dit geldt ook voor het bedrijfsleven. Voor energieleveranciers, zoals VanHelder, is het van belang dat zij klanten bij betrekken en helpen met hun energiezaken. Veel energieleveranciers bieden naast energie ook een platform aan. Om alle benodigde informatie over te brengen en de klant in staat te stellen om zijn eigen energiezaken te regelenen.

In dit afstudeerverslag worden verschillende aspecten van het ontwikkelen van een energieportaal beschreven. Vanwege de nieuwe ambitieuze klimaatdoelen wordt het inzichtelijk brengen van jouw CO2-uitstoot steeds belangrijker. VanHelder kijkt naar nieuwe manieren om informatie zoals CO2-footprint en energieverbruik beter te presenteren, zodat het voor elke persoon in het bedrijfsleven de informatie makkelijk kan interpreteren.

De hoofdstukken zijn opgesplitst in twee onderdelen. In het eerste deel van het verslag wordt er onderzoek gedaan naar een functionaliteit die inzicht geeft in de CO2-footprint. Met behulp van historische energiedata en bedrijfsgegevens wordt er een model getraind om een CO2-footprint te voorspellen. Dit gebeurt door machine learning algoritmes, zoals ‘Linear Regression’, ‘Decision Tree’ en ‘Random Tree Forest’ toe te passen. Voor de evaluatie van het model wordt er gekeken naar de robuustheid en nauwkeurigheid. Op basis van deze cijfers is er een beslissing gemaakt of het model klaar is voor productie. Deze functionaliteit is een onderdeel van het portaal op het gebied van energiebesparing.
In het tweede onderdel wordt het portaal voor multi-site users ontwikkeld

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
AfdelingITD HBO-ICT Software Engineering
Jaar2019
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk