De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Parkeren zonder parkeerplaats

een parkeeroplossing voor een schamelwagen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Parkeren zonder parkeerplaats

een parkeeroplossing voor een schamelwagen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Robur is een klein bedrijfje in De Lier op het industrieterrein 'De Leehove'. Het bedrijf ontwerpt en bouwt machines voor de glastuinbouw. De voltooide machines worden met een aanhangwagen naar de klanten gebracht.

Het bedrijf kampt al een tijd met ruimtetekort. De aanschaf van een nieuwe grote aanhangwagen heeft dit probleem verergerd. De aanhangwagen staat in de werkplaats wanneer daar ruimte beschikbaar is. Anders staat de wagen buiten, waar deze roest en snel beschadigd raakt. Daarnaast kan deze buiten alleen geparkeerd worden in een brandgang; dit mag natuurlijk niet. Om hoge onderhoudskosten en brandveiligheidsproblemen te vermijden wil Robur de aanhangwagen op een veilige, gebruiksvriendelijke en vooral ruimtebesparende plek in de werkplaats stallen.

In een functieanalyse komt naar voren dat er eigenlijk maar twee opties zijn: stallen op hoogte en stallen beneden vloerniveau. Bij het stallen op hoogte moet er rekening worden gehouden met een bovenloopkraan en een magazijnstelling; er is dus maar beperkte ruimte. Uit de twee mogelijkheden zijn vier concepten ontstaan. In de multi criteria analyse zijn de concepten aan de functionele en fabricage eisen getoetst. Het concept dat het hoogste scoort bestaat uit twee hijsarmen welke de aanhangwagen aan vier hijsbanden ophijst.

Na diverse berekeningen en keuzematrices is een ontwerp gemaakt. De 'aanhangwagenkraan' bestaat uit een frame met een hijsinrichting en een wegklap-mechanisme. Het wegklap-mechanisme is benodigd omdat anders de bovenloopkraan in de werkplaats van Robur wordt belemmerd. De hijsinrichting bevat een motorreductor van 1,5 kW met lagers, kettingkoppelingen, transmissie- en haspelassen.

Het ontwerp van de aanhangwagenkraan voldoet aan de geldende richtlijnen. Met onder andere de eindige elementen methode, asdiameter- en knikberekeningen is gecontroleerd of de onderdelen in het ontwerp bestand zijn tegen de optredende (wisselende en sprong-) belasting.

Bij het ontwerpen van de aanhangwagenkraan is rekening gehouden met de fabricage, assemblage, montage en het toekomstige onderhoud. Ook is er gekeken naar de PLC-aansturing en een bedradingschema.

De kosten voor een aanhangwagenkraan zijn ongeveer 20.000 euro. Dit is ruim vier keer meer dan aanschafprijs van de aanhangwagen. Toch kan de aanhangwagen rendabel zijn. Hiervoor moet Robur de vrijgekomen werkplaats ruimte omzetten in extra winst.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTISD Werktuigbouwkunde
AfdelingAcademie voor Technologie, Innovatie & Society Delft
PartnersRobur
Jaar2013
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk