De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Draadloze transmissie over water

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Draadloze transmissie over water

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Tijdens de trainingen voor wedstrijdzeilers worden er veel meetgegevens opgeslagen. Op de zeilboten zijn een aantal sensoren aanwezig. Om beter te kunnen worden in het zeilen en goed te kunnen zien wat de verschillen per zeiler zijn, worden deze meetgegevens opgeslagen op een opslagmedium wat aanwezig is op de zeilboten. Achteraf worden deze gegevens in combinatie met videobeelden bekeken en geanalyseerd. Zo wordt er gekeken waar nog snelheid en efficiëntie bij de zeilers is te halen en zo de wedstrijd te kunnen winnen of “Goud” te kunnen behalen op de Olympische spelen.

Nu is er een wens van de coaches van de zeilers om deze informatie direct op een display tijdens de trainingen te kunnen aflezen om zo directer te kunnen aansturen op verbeteringen. Daarom is het project draadloze transmissie, onderdeel van het project Zeilcoach Cockpit, in leven geroepen. De bedoeling van dit project is dat de meetgegevens van de aanwezige sensoren draadloos kunnen worden verstuurd naar de coach. Een extra opdracht is dat de informatie ook op de wal direct beschikbaar is en zo de boten ook gevolgd kunnen worden.
Dit verslag gaat het project in drie fases beschrijven. Eerst is er onderzoek gepleegd naar de bestaande draadloze transmissietechnieken en regelgeving daarvan. Toen dit bekend was is er een keuze gemaakt om verschillende testen te gaan doen. Er is getest met verschillende soorten routers en Xbee’s.
Na het testen kwamen de Xbee’s als beste uit de test. Hier is vervolgens een prototype mee ontworpen wat in staat is de informatie te versturen vanaf de zeilboot naar de coachboot en vervolgens van de coachboot in een Wi-Fi netwerk en naar de wal toe.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTISD Elektrotechniek
AfdelingAcademie voor Technologie, Innovatie & Society Delft
PartnerInnoSportLab Den Haag
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk