De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Leiden en Omstreken op de virtuele kaart

Victorine van Schaick-Scriptieprijs 2014

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Leiden en Omstreken op de virtuele kaart

Victorine van Schaick-Scriptieprijs 2014

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor u ligt een adviesrapport dat geschreven is naar aanleiding van de vraag die Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) mij in de zomer van 2013 heeft gesteld. De organisatie wil graag een digitale kaartapplicatie ontwikkelen waarmee zij haar gevarieerde collectie kan ontsluiten. De applicatie moet niet enkel een zoekmachine worden, maar ook een presentatiemethode. ELO heeft een digitale kaart voor ogen waarop haar collectie getoond kan worden; een gemene deler bij objecten uit de collectie is namelijk de locatie.
In de afgelopen vier maanden heb ik uitgezocht wat de wensen en eisen van de organisatie en haar gebruikers zijn. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar soortgelijke applicaties en mogelijkheden. Dit adviesrapport is opgesteld op basis van de resultaten van mijn onderzoek. Er wordt een voorstel gedaan voor de functionaliteiten van de applicatie en de stappen die er gezet moeten worden voor en tijdens de bouw ervan. Het adviesrapport is afgesloten met mijn voorstel voor de aanpak van het project.
De wensen van de gebruikers zijn in kaart gebracht door middel van een enquête. De respons was zeer hoog; ruim 1100 respondenten hebben de volledige enquête ingevuld. Zij waren niet enkel zeer enthousiast, er bleek ook dat mensen graag willen meedenken. Meer dan 250 respondenten gaven aan deel te willen nemen aan een klankbordgroep over de enquête, ELO moet hier dan ook zeker snel werk van maken. Op de drie open vragen in de enquête zijn veel bruikbare antwoorden gekomen, met een hoop nieuwe ideeën en creatieve toevoegingen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingICTM Informatiedienstverlening en -management
AfdelingAcademie voor ICT & Media
PartnersErfgoed Leiden en Omstreken
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk