De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onderzoek naar toepassing van uitlaatgassenketels op de audacia

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onderzoek naar toepassing van uitlaatgassenketels op de audacia

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit rapport beschrijft het onderzoek naar toepassingsmogelijkheden voor het gebruik van restwarmte op de Audacia. Er wordt onderzocht of het brandstofverbruik door de huidige oliegestookte stoomketels verminderd kan worden, door de energie uit rookgassen van de dieselmotoren te gebruiken voor het vormen van stoom.

Om tot een goede oplossing te komen, zijn er eerst verschillende stappen uitgevoerd. De stappen die gemaakt zijn tot het komen van de resultaten zijn:
• De oriëntatie van de opdracht, waarin er gekeken is naar het schip en de doelstellingen voor de opdracht.
• Analyses waar rekening gehouden wordt bij het uitvoeren van de opdracht; het huidige brandstofverbruik, de huidige stoominstallatie en de uitlaatgassen van de dieselmotoren. Er is begonnen met contact leggen van verschillende leveranciers van uitlaatgassenketels. Ook is er onderzoek gedaan naar de invloed van stabiliteit, eisen van de classificatiebureaus en het uiteindelijke pakket van eisen.
• Het opstellen van een voorlopig ontwerp, die gebaseerd is op de aanbiedingen van de leveranciers, samen met verschillende oplossingen die uitvoerbaar zijn op de Audacia.
• Het investeringsvoorstel, dat voor het management van Allseas bestemd is, waarin een schatting van de totale kosten opgesteld zijn samen met de terugverdientijd van de investering.
• Het detailleren van de uitlaatgassenketel; de exacte locaties van de uitlaatgassenketels, samen met de benodigde aanpassingen in het schip.

Uit het onderzoek naar de toepassing van uitlaatgassenketels komen de volgende uitkomsten:
• Er is een uitbreiding voor het huidige stoomsysteem ontworpen. Deze uitbreiding verbindt het huidige stoomsysteem met de dieselmotoren, zodat de energiewaardes uit de rookgassen van de dieselmotoren overgedragen kunnen worden aan het medium van het stoomsysteem.
• Het totale brandstofverbruik van de Audacia kan met 8% worden verminderd. De huidige
• De huidige oliegestookte stoomketels stoken met deze nieuwe installatie een aanzienlijke hoeveelheid brandstof minder.
• De stabiliteit wordt lichtelijk positief beïnvloedt door de uitbreiding van het stoomsysteem. Door de lage ligging van de onderdelen, zorgt het gewicht wat deze onderdelen met zich meebrengen voor een positieve invloed.
• De kosten van de uitlaatgassenketels zijn €1.159.000,- ± 10%. Onder goede omstandigheden zijn deze kosten binnen 2,5 jaar terugverdiend.
• De uitbreiding van het stoomsysteem geeft het schip meer status, waarbij het dient als visitekaartje voor de duurzaamheid waar het bedrijf aan werkt.

Als de uitlaatgassenketels meer stoom produceren dan er gevraagd wordt, dan is er sprake van een stoomoverschot. Dit overschot moet weer gecondenseerd worden, wat betekent dat er stoomproductie niet nuttig gebruikt kan worden. Deze situatie zorgt voor een langere terugverdientijd. De uitlaatgassenketels verdienen zich het snelst terug als hun stoomproductie nuttig gebruikt wordt.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTIS Werktuigbouwkunde
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
PartnersAllseas Engineering B.V.
Jaar2015
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk