De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Implementeren van de ' Data Highway ' bij Smit Lamnalco

Het verzamelen, transformeren en opslaan van motorprestatie data

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Implementeren van de ' Data Highway ' bij Smit Lamnalco

Het verzamelen, transformeren en opslaan van motorprestatie data

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het bedrijf Smit Lamnalco levert maatwerk van onder andere sleepwerkzaamheden, onderhoud en reparaties van olie en gas terminals en FSO en FPSO escorting services. Hiervan is Smit Lamnalco de voornaamste leverancier en doet dit al vele jaren.

De afgelopen twee jaar heeft de afdeling Group Fleet Technology gewerkt aan een gecentraliseerd systeem om data te visualiseren, het Fleet Control Center. Dit Fleet Control Center beslaat onder andere een crew data overzicht, live tracking van schepen en een onderhoudstaken overzicht.

De 180 schepen tellende vloot van Smit Lamnalco beslaat voor een groot deel sleepboten met motoren afkomstig van de fabrikant Caterpillar. Deze motoren genereren, aan de hand van sensoren over de gehele motor, data. Deze data wil Smit Lamnalco gebruiken om inzicht te krijgen in de prestaties en status van de motoren.

Na uitlezen van een CAT motor, aan de hand van onboard diagnostics, wordt een rapport gegenereerd. Dit rapport wordt geëxporteerd in XML formaat. De data moet uit dit rapport worden gehaald en in het datawarehouse, op een SQL Server database, worden opgeslagen.

Om dit te bereiken is gekeken naar de structuur van de XML en is geconstateerd dat deze eerst moet worden getransformeerd. Om dit te realiseren is een XML datastructuur tussen rapport en database ontworpen. Om tot deze tussenstructuur te komen, is een WinForms desktop applicatie geschreven in C#. Deze applicatie transformeert de data naar de ontworpen datastructuur. Daarna wordt het getransformeerde XML document per mail naar een server op het hoofdkantoor gestuurd.

Op het hoofdkantoor draait een Microsoft MessageQueue. Deze queue haalt alle bijlagen uit de mails en verwerkt deze naar een translatie proces binnen Tibco Scribe Insight. Na translatie wordt de data in de database opgeslagen en is klaar om te worden geanalyseerd.

Voor nu is de data alleen beschikbaar voor twee motormodellen van Caterpillar. Voor verdere stappen met dit project is het van belang dat meerdere modellen en fabrikanten worden toegevoegd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle data uit alle motoren van alle fabrikanten van Smit Lamnalco kan worden opgeslagen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD HBO-ICT Software Engineering
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnersSmit Lamnalco
Jaar2019
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk